Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes. En aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt

https://www.diabetesfonds.nl


Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert samen met wetenschappers, artsen en andere professionals leefstijlprogramma’s voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Want als je weet wat je echt voedt, vind je het beste voor je lijf en leven.

https://voedingleeft.nl


Keer Diabetes2 Om is een leefstijlbehandeling gericht op het omkeren van diabetes type 2. In 6 maanden zet je onder leiding van een professioneel team de voeding, beweging, slaap en ontspanning in als medicijn bij diabetes type 2. Samen met een groep van maximaal 20 personen kom je vijf hele dagen bij elkaar. Hier leer en ervaar je alles om jouw diabetes type 2 om te keren met als resultaat meer energie en minder medicatie.

https://keerdiabetesom.nl


Onze missie? Focus op een gezonde leefstijl als medicijn!

Door bewustwording, expertise en verbinding. En altijd vanuit verwondering, openheid, onafhankelijkheid, inspiratie en daadkracht.

Helaas is de gezondheidszorg nog niet volledig ingericht op leefstijl als medicijn. En juist daarom is, mede op initiatief van Voeding Leeft , in 2016 de Vereniging Arts en Voeding in het leven geroepen. Eind 2018 is de naam van Vereniging Arts en Voeding veranderd in Vereniging Arts en Leefstijl. De vereniging maakt het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar en ondersteunt zorgprofessionals in de advisering van hun patiënten. Dat doen we door praktische tools aan te reiken, maar ook met scholing, belangenbehartiging en lobby.

https://www.artsenleefstijl.nl

Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten een bewuste keuze kunnen maken tussen medicijnen of een gezonde leefstijl.


Dokter Tamara

Ik ben Tamara de Weijer en ik ben huisarts 

In de afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de invloed van leefstijl, met name van voeding, op de gezondheid. Deze interesse kwam voort uit mijn persoonlijke ervaring, maar ook uit wat ik in mijn praktijk terugzag.

Er is namelijk sprake van een enorme toename van leefstijl gerelateerde aandoeningen in onze samenleving. Voeding speelt hierbij een sleutelrol: we zijn eigenlijk op grote schaal verkeerde brandstof voor ons lichaam gaan tanken. Daar worden we minder energiek, minder blij en minder gezond –of zelfs ziek– van.

Ik wil mensen de regie over hun leven weer teruggeven. Toegepast in mijn praktijk betekent dit dat ik met patiënten ook hun leefstijl bespreek en ik hen voedingsadvies geef. Geen pillen, maar paprika dus. In het boek Eet beter in 28 dagen laat ik je zien hoe je door lekker eten je gezondheid kunt verbeteren.

https://www.doktertamara.nl


PuurGezond eten staat voor écht eten: eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt.

https://www.puurgezond.nl