Ik ben Els van Beek, praktijkondersteuner somatiek in praktijk Mozaïek in Rotterdam-Zuid. 80% van onze patiënten is van niet-westerse afkomst. De taalbarrière is een probleem tijdens de consulten die ik doe. En al helemaal als ik mensen moet vertellen dat ze minder medicatie hoeven te gebruiken als ze hun voeding en leefstijl verbeteren.

Geïnspireerd door ‘Keer diabetes 2 om’ wil ik mensen vertellen dat dit goed kan lukken als je minder koolhydraten en geen suiker gebruikt. Om dit duidelijk te maken ben ik plaatjes gaan verzamelen. Plaatjes met wat je niet en wel mag gebruiken. Ook voorbeelden van ontbijt, lunch en diner. Zo groeide deze brochure uit tot een leefstijladvies met voornamelijk plaatjes!

Niet alleen handig voor mensen die niet goed kunnen lezen, maar ook als je in één oogopslag wil zien wat het voedingsadvies inhoudt. Dus ook voor mensen die wel kunnen lezen.